OP AVONTUUR – Beversafari Jong & Ouder

OP AVONTUUR – Beversafari Jong & Ouder

9 april 2023 10:00 - 17:00 FabLab Leuven, Celestijnenlaan 300, 3001 Heverlee

OP ZOEK NAAR BEVERSPOREN
De bever is het grootste knaagdier van Europa en verovert ook in Vlaanderen steeds meer terrein. Bevers zetten hun leefgebied volledig naar hun hand en laten daarbij heel wat knaagsporen, wissels, holen, … achter in het landschap. Ze leven in en rond het water. Daar gaan we dus ook naartoe tijdens onze beversafari voor jong en ouder!

MÉT PACKRAFTS
Packrafts zijn ideaal voor actieve natuurbeleving. Vanuit je eigen stabiele bootje kan je zonder zorgen rondkijken en je laten overweldigen door de natuur. We varen door een actief beverterritorium! Onderweg kom je alles te weten over de leefwijze van de bever en wijzen we je alle sporen aan.

Eénpersoon packrafts zijn beschikbaar vanaf 12 jaar en een lichaamslengte van minstens 1.50 m. Tweepersoon packrafts (kind + volwassene) zijn beschikbaar voor kinderen tot 12 jaar zodat jonge kinderen onder begeleiding kunnen deelnemen.

We geven geen minimumleeftijd op. Het zwaartepunt van de beversafari zit in een wandeling van 8 km. Bepaal zelf of je kind dit aan kan. Zodra we in de packrafts zitten, gaat het vanzelf. We voorzien zwemvesten voor alle maten en gewichten.

! GEEN ERVARING VEREIST !

PRAKTISCH
Afspraak om 10 u aan FabLab Leuven, Celestijnenlaan 300, 3001 Heverlee. De parking is voorzien voor de medewerkers van KULeuven maar kan in het weekend vrij gebruikt worden.

Vanaf het Kasteel van Arenberg wandelen we door het bos via verschillende uitkijkpunten over de Dijlevallei naar de instapplaats in Korbeek-Dijle. Het verhaal van de bever start al van bij het begin. Voor we te water gaan lunchen we aan de oevers van de Dijle.

In Korbeek-Dijle blazen we de packrafts op, kiezen het ruime sop en ontdekken het beverterritorium vanaf het water. Zo krijgen we vanuit onze packraft een uniek beeld op de sporen die deze knaagdieren nalaten in het landschap.

Einde is voorzien rond 16u, aan het Kasteel van Arenberg waar we ‘s morgens gestart zijn.

LUNCH: Zelf te voorzien. Breng voldoende eten en drinken mee.

MEEBRENGEN: waterbestendige kledij, schoeisel waar je twee uur mee kan wandelen. Een regenbroek kan handig zijn als je niet van een natte broek houdt. Zonnecrème en hoofddeksel. Eventueel een verrekijker.

(tickets beschikbaar vanaf maart)
KOSTPRIJS
120 EURO per duo kind + volwassenen
75 EURO per extra deelnemer.

KOSTPRIJS betalend lidmaatschap OAKED
96 EURO per duo kind + volwassene
60 EURO per extra deelnemer.

Inbegrepen in deze prijs:
// Huur packraftmateriaal: packraft, peddel, zwemvest, draagtas, waterdicht zakje
// Begeleiding door onze ambassadeur Mathias (FAGUS) – bioloog
// Ticket openbaar vervoer: trein of bus
// 21% BTW

Deelnemers: minimaal 8 deelnemers, max 16 deelnemers of 8 duo’s

Ticket Type Price Cart
9/4 l Beversafari Kind & Ouder 75,00120,00

Opties selecteren

LEZING – inspiratie voor je eigen microavontuur

LEZING – inspiratie voor je eigen microavontuur

11 april 2023 19:30 - 21:00

Cool down: het water op!
Voor Mathias Michielsen schuilt het geluk in een kleine vlam, een zelfgeplukte maaltijd of een eindje peddelen met zijn packraft. Die passie voor de natuur, bushcraft en microavonturen bevredigt hij zoveel mogelijk.

Simpel leven
Mathias Michielsen dobbert in z’n eentje op de Semois en voelt zich “helemaal los van de wereld”. De grote naaldwouden reiken tot aan de oevers van de rivier. Terwijl hij z’n packraft voorbij drijvend dood hout en rotsen stuurt, duikt een ijsvogeltje een prooi op uit het water. Een waterspreeuw scheert over de rivier. En hoewel een paar huisjes de nabijheid van mensen verraden, voelt deze wild meanderende rivier voor Mathias aan als een ruige wildernis, ergens in een ver land. De natuur, puur en onversneden, beroert en overweldigt hem. Ver weg van de prikkels van de bewoonde wereld kan hij dagen doorbrengen zonder zich ook maar een seconde te vervelen. ‘s Avonds knoopt hij zijn hangmat vast en geniet hij van het samenspel van water en bos.

Tijdens zulke momenten, ver weg van bureaus en files, voelt hij dat hij leeft. Mathias verlangt naar dit simpele leven. Hij wil de vogels horen fluiten en zich in het zweet werken tijdens een lange voettocht of een excursie met zijn packraft, een opblaasbare boot die gemakkelijk in een rugzak past. Sommige mensen dromen van luxe en sterrenrestaurants, maar dat is niet aan hem besteed. Hij wordt liever niét op zijn wenken bediend met champagne en kaviaar. De smakelijkste maaltijd is er eentje die hij zelf gevangen of geplukt heeft, bereid op eigenhandig en met veel doorzettingsvermogen gestookte vlammen. Rond zo’n gezellig kampvuur, “de beste tv die er is”, smeedt hij nieuwe plannen met gelijkgestemde zielen.
Mathias is een bosmens en hij is daar trots op. En hij heeft weinig nodig om gelukkig te zijn. Het volstaat een bever te spotten, een soort die hem nauw aan het hart ligt, om voor de rest van de week in zijn nopjes te zijn. Bovenal treft Mathias in de natuur de ideale combinatie van rust en uitdaging. “De natuur prikkelt mijn nieuwsgierigheid, mijn honger naar kennis. Er is zo veel te zien en te ontdekken, dat ik al de rest vergeet. Dan ga ik helemaal op in het speuren naar vogels, vlinders en dierensporen”, verklaart hij. “Maar ik hou ook van een fysieke uitdaging: de deur uitstappen voor een avontuur en me volledig leeglopen, -fietsen of -wandelen.”

Zelf op microavontuur gaan? Wil je zelf op microavontuur gaan? Mathias Michielsen helpt je daar graag bij. Met Fagus Outdoor heeft hij een eigen outdoorbedrijfje opgericht, waarin de natuur centraal staat. Fagus Outdoor helpt je die natuur simpelweg dieper te beleven, waarbij kernwoorden zoals verwondering en respect centraal staan.
Bij Mathias kan dat op verschillende manieren, bijvoorbeeld met microavonturen met de packraft, workshops over vuur maken of een kennismaking met eetbare planten. Ook organiseert hij elke maand een Breek de Week-microavontuur, bijvoorbeeld een beversafari bij zonsondergang. Je vindt alle activiteiten en mogelijkheden op de website van Fagus Outdoor

www.fagusoutdoor.be

Laat je inspireren door het verhaal van onze oprichter en drijvende kracht achter Fagus Outdoor.
Een ideale inleiding voor de packraft activiteiten die we later in april gaan organiseren.

Locatie lezing; Antwerpen

0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty