Maak kennis met

Onze ambassadeurs

Mensen met een uniek verhaal en een warm hart voor OAKED. Mensen die hun waardevolle kennis delen binnen de community. 

Axelle Defossez

Axelle, 27 jaar en marienebiologe in wording, wil met Turtlee Green komaf maken met de plasticvervuiling en alle drastische gevolgen die deze problematiek met zich meebrengt. Zo wil ze helpen bij het in stand houden van het prachtige zeeleven in de oceaan. 🌊🐢

Ze startte met een webshop om een zero waste levensstijl te promoten. Met een deel van de opbrengst worden goede doelen gesteund die zich inzetten aan de frontlinie om de oceaan te beschermen. Denk aan “turtle rehabilitation centers” 🐢🏥 en “coral restoration” programma’s. 🌱🐠

Daarnaast is ze volop bezig met het starten van haar eigen VZW: Turtlee Green Foundation. De ideale manier om mensen te laten kennismaken met bestaande projecten ter bescherming van onze oceanen. Naast het delen van kennis 📚 zal de VZW ook concrete actie ondernemen om zélf het verschil te maken. 💪🌍

https://www.turtleegreen.com

Jo Adriaens

Cyclepreneur, bikepacker, fietsfetisjist

Jo is een cyclepreneur pur sang. Met Bazaar Bicyclette bracht hij de afgelopen 10 jaar honderden refurbished koersfietsen weer in omloop, zijn zaak Vitesse Coffee & Cycling groeide uit tot een warme thuishaven voor de fietsliefhebber, en met het Bikepackr project zet hij drempelverlagend in op duurzaam fietstourisme.

Ons centraal gelegen land is de ideale hub voor duurzaam fietstoerisme. In alle windrichtingen ligt een geweldige variatie avontuurlijke bikepacking trips binnen treinbereik: de diepe wouden van de Eifel, het mondaine Paris Plage bij Cap Gris Nez, het gravelwalhalla van Nederlands Limburg, de Veluwe, de Ardennen, de Hoge Venen tot zelfs Londen en sinds kort ook Berlijn. Ontdek de ’station-to-station’ bikepacking trips, of ga mee op één van de belevingsweekends!

www.bikepackr.be

 

Karlien Van der Heyden

Karlien woont in de Franse Alpen en heeft in haar project Passage de krachtige combinatie van wandelen en therapeutische begeleiding samengebracht. Met haar achtergrond als psychologe biedt ze met Passage inspirerende wandelreizen aan in de Alpen. Tijdens een Passagetocht trekt ze met een kleine groep mensen op een therapeutische manier de natuur in en gaan ze om met de uitdagingen die deze hen voorschotelt. Uitdagingen waarin enorm veel persoonlijke groeimogelijkheden zitten.

https://www.passagetochten.fr/ 

Lien & Jorn

Denkers voor een regeneratieve toekomst
 
Lien & Jorn zijn de oprichters van Regenerative Futures. Ze delen inspirerende beelden en verhalen vanuit een florerende en rechtvaardige toekomst. Een toekomst die we ons soms moeilijk kunnen voorstellen. Omdat die te abstract, theoretisch of onhaalbaar lijkt. Precies die verbeeldingscrisis willen ze aanpakken. Met een tweewekelijkse nieuwsbrief, presentaties en workshops willen ze die toekomst tastbaar en persoonlijk maken. Voor zichzelf en voor jou.
 

Wouter Adriaensen

Creatief inspirator / designer / change facilitator

Wouter is reiziger, natuurliefhebber, wandelaar, kampeerder. Wat Wouter heel graag doet? In de bergen zijn, rondtrekken… Aan een kampvuur zitten ergens in de natuur. Ideeën delen met mekaar, mensen ontmoeten…. Onderweg zijn zonder specifieke bestemming…

Pim Niesten

Wildlife camera operator & filmmaker / Zoologist

Reeds op zeer jonge leeftijd gedreven door een diepgewortelde belangstelling voor zowel filmmaken als natuurgeschiedenis. Pim werkt als camera- en veldassistent, geluidsoperator en camera-operator voor verschillende natuurhistorische filmprojecten over de hele wereld. Bekend van oa. Onze Natuur en Iedereen Beroemd.

Anton De Groot

Uitgever van Far Out Magazine

Far Out Magazine is eeen gratis magazine voor jong en oud, voor actieve en minder actieve buitenmensen/gezinnen, bestemmingen dichtbij of wat verder weg. Samen met Sandra Gyles (hoofd- en eindredactie) en gemotiveerde freelancers zorgen ze voor een portie outdoor verhalen.

1 keer per jaar verschijnt Far Out in papieren versie en dat steeds in april. ontdek hier de verdeelpunten van Far Out Magazine. ☕ 📖

www.farout.be

Nieke Peeters

Intermittent Living Coach, orthomoleculair therapeut, nutrition nerd 🤓

Vijf jaar geleden zette Nieke haar eerste persoonlijke stappen binnen de wetenschap van de levenstijlgeneeskunde. De ervaring van weer mens worden, volgens de kpni wetenschap, deed haar leergierige zelf terug in de boeken en praktijk duiken. Vandaag staat ze met volle goesting aan de start van een nieuw pad waarbij ze graag mensen meeneemt in haar enthousiasme om te proeven van deze levensstijl. 

Sam Keunen

Osteopaat, kinesist, sportfanaat, avonturier, natuurliefhebber

Vanuit een passie voor het menselijk lichaam en de natuur benadert Sam welzijn, gezondheid en het leven op een holistische, filosofische maar ook realistische manier. Al gaande geniet hij van deze zoektocht balancerend tussen onze natuurlijke staat en het moderne drukke leven.

Marie Dael

Kinesist, manueel therapeut & Yoga Teacher

Marie volgde een aantal jaar Yoga toen ze in 2021 besloot om een Yoga Teacher Training te volgen. Ondertussen geeft ze wekelijkse lessen (power) yoga, volgt ze een Breathwork Teacher Training en blijft ze op zoek naar nieuwe manieren om mensen te helpen het beste uit hun lichaam te halen.

Marie hoopt jullie te inspireren, praktische tips te geven en haar passie voor yoga te delen. Wie weet tot in een yogales!

Kathy Kleinjans - Bioboerderij Forestree

Kathy Kleinjans

Bioboerderij Forestree

Forestree is een kleinschalige gemengde bioboerderij in Schelle. Lokaal, eerlijk en natuurlijk vormen de basisprincipes. Zo willen zij aansluiten bij de groeiende beweging van boeren, die op een agro-ecologische manier aan landbouw doen. Dit wil zeggen dat ze hun inspiratie grotendeels uit de natuur halen en het ecosysteem mee willen ondersteunen. Dit door in te zetten op (bio-)diversiteit.

Op de boerderij wordt een agroforestry systeem (vandaar ook de naam Forestree) gecombineerd met het houden van buitenvarkens, legkippen en schapen. De dieren bemesten en onderhouden de bomen. De bomen geven de dieren bescherming, schaduw en af en toe vruchten. Een ideale combinatie dus.

De producten zijn momenteel varkensvlees, eieren, lamsvlees, bloemen en groenten. In de toekomst zal er ook klein fruit, noten, appelen, peren en vleeskippen ter beschikking zijn. 

Koen & Stien

Bioboeren Groenlof

Naast de liefde voor elkaar hebben ze ook nog wat over voor het telen van diverse biologische groenten  kruiden en meloenen .

Ze hebben eerst vier jaar in Afsnee bij Gent geteeld. Vorige winter verhuisden ze dichter naar hun roots en nu boeren ze op de grens van Boechout en Lier. 

Ze produceren voor verschillende biowinkels, restaurants en voor hun allerliefste klanten, die wekelijks een groente- en/of fruitpakket afnemen in een van de verschillende afhaalpunten.

Mathias Michielsen

Bioloog & founder Fagus Outdoor

Fagus Outdoor is gegroeid vanuit een passie voor natuur. Tijdens outdoor activiteiten ga je samen met Mathias op zoek naar de verbinding met de natuur en wil hij mensen in verwondering brengen door hen de schoonheid en kwetsbaarheid van natuur te tonen.

Mathias gelooft in de kracht van deze verwondering om mensen te stimuleren om beter zorg te dragen voor onze kwetsbare natuur, het klimaat en onze Aarde.

Laurence & Adrien

Micro-boerderij Bièvre / Laurence is naturopate en Ayurvedische therapeute

Laurence en Adrien stampen een project uit de grond in de verre Ardennen. In de Semoisvallei zijn ze een micro-boerderij aan het opstarten. Hoe ziet zo’n boerderij eruit? Een moestuin in permacultuur, een voedselbos, dieren die de grond begrazen en bemesten en véél insecten aantrekken door véél hagen en struiken te planten waardoor er een gesloten eco-systeem kan ontstaan. 

Laurence is naturopate en Ayurvedische therapeut. Haar begeleidingen om mensen te helpen om qua gezondheid meer in harmonie te komen sluiten perfect aan bij de harmonie die we in ons eco-systeem willen creëeren.

Enjoy the OAKED community!

Wij zijn OAKED. Een community waarin je de natuur beleeft. 

Om jezelf te voeden. Om met elkaar te verbinden. Om onze planeet te verrijken.

Want OAKED, dat is een verhaal van:
GIJ, WIJ en ONZE PLANEET!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty