Forestree is een kleinschalige gemengde bioboerderij in Schelle. Lokaal, eerlijk en natuurlijk vormen onze basisprincipes. Zo willen wij aansluiten bij de groeiende beweging van boeren, die op een agro-ecologische manier aan landbouw doen. Dit wil zeggen dat we onze inspiratie grotendeels uit de natuur halen en het ecosysteem mee willen ondersteunen. Dit door in te zetten op (bio-)diversiteit. 

Op de boerderij wordt een agroforestry systeem (vandaar ook de naam Forestree) gecombineerd met het houden van buitenvarkens, legkippen en schapen. De dieren bemesten en onderhouden de bomen. De bomen geven de dieren bescherming, schaduw en af en toe vruchten. Een ideale combinatie dus. Onze dieren worden allemaal in een intensief rotatiesyteem gehouden, waarbij ze om de zoveel dagen verhuizen naar een nieuw plekje. Eerst grazen de schapen en daarna komen de kippen in hun mobiele woonst. Op deze manier wordt er natuurlijke mulch laag gecreëerd en kan de bodem daarna rustig recupereren zonder dat er nog voor een lange tijd een dier op komt. Voor de dieren is dit ook gunstig. Altijd een vers stukje en minder hygiene problemen. 

Naast ons boslandbouwsysteem en de dieren, telen wij ook biologische snijbloemen en een klein beetje groentjes (enkel tussen mei-okt) . In onze tuin worden geen kerende grondbewerkingen gedaan en wordt alles met de hand geteeld. Lekker romantisch, soms ook zwoegen. 

Onze producten zijn momenteel varkensvlees, eieren, lamsvlees, bloemen en groenten. In de toekomst zal er ook kleinfruit, noten, appelen, peren en vleeskippen ter beschikking zijn. 

Onze boederij grenst aan ons ouderlijk huis, een gerenoveerd momument van de 16de eeuw nl. het Jezuietenhof. Verder zijn er ook wandelknooppunten die langs onze hoeve gaan. 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty