Geniet mee van een trager en bewuster leven

Nog eens scrollen door facebook, Instagram checken, 8 ongelezen mails, een lijstje van 15 to do’s om gelukkig door het leven te gaan, 10 nieuwe whatsapp berichten, “Kinderen opvoeden doe je zo!”, #instamoms, 20 tips voor meer productiviteit, 7 must do’s om efficiënter te werken, … het komt langs alle kanten en is dagelijkse kost. We zijn de eerste generatie die geconfronteerd wordt met een permanente vraag naar bereikbaarheid. Een niet te stoppen lawine aan informatie. Bedrijven onderzoeken de werking van onze hersenen en passen hun communicatie aan om onze aandacht te krijgen. Dat is VER-MOE-IEND want dat werkt natuurlijk heel goed.

Zoektocht naar meer rust en levenskwaliteit

We zijn ervan overtuigd dat veel mensen zoekende zijn naar het ervaren van meer rust en levenskwaliteit. Ook wij leven met dit gevoel. Met Oaked willen we graag inspireren door dit thema op een plezante manier bespreekbaar te maken.

We delen onze eigen zoektocht en nodigen mensen uit om hun eigen ervaringen te delen. Dit doen we online via onze website, social media en een nieuwsbrief. Offline organiseren we workshops en lezingen.

Ga zelf op avontuur

De natuur intrekken en op avontuur gaan is voor ons de ultieme manier om tot rust te komen en terug echt met elkaar in verbinding te gaan. Niets gezelliger dan het hele jaar door samen buiten te genieten, samen lekker te koken en zelf op avontuur te trekken.

We organiseren outdoor activiteiten die toegankelijk zijn voor jong en oud. In 2022 starten we met wandelen, packraften en vissen. Koken op open vuur is bij alle activiteiten de rode draad. De materialen waar we zelf grote fan van zijn, verkopen we via onze webshop en in onze windowshop in Wilrijk

Wat doen we met de harde realiteit?

Naast de insteek om met OAKED ‘echte momenten’ te creëren is er ook de wetenschappelijk (harde) realiteit. Tegen 2030 moeten we onze uitstoot van broeikasgassen met de helft verminderen. Lukt ons dat, dan kunnen we de opwarming van de aarde beperken tot 1,5°C en ervoor zorgen dat onze achterkleinkinderen dezelfde, of een betere, levensstandaard zullen kennen als wij vandaag. Lukt het ons niet, dan zullen wij de geschiedenis ingaan als de eerste generatie die er niet voor kon zorgen dat de volgende het beter had.

Hoe gaan we hier mee om? Samen met specialisten maken we dit thema bespreekbaar en doen we er alles aan om er mee voor te zorgen dat we een wereld achterlaten voor onze kinderen die nog altijd de moeite waard is.