Wat we de volgende tien jaar samen beslissen en doen bepaalt hoe de wereld de volgende honderd jaar zal evolueren.

De kiem van het idee achter OAKED is ontstaan via ons gezin met 2 prachtige kinderen. Het besef dat we een cruciale rol hebben in hoe de toekomst van deze wereld er gaat uitzien – voor onszelf en voor de generaties die na ons komen.

Tijdens mijn jeugd groeide ik op rond de kerktoren van Kontich-Kazerne. Een sterk verenigingsleven en een opleiding als event- en projectmanager zorgde voor een aaneenschakeling van feestjes, vriendschap en avontuur. Ik mag dan ook gerust zeggen dat ik vaak terugdenk aan deze zorgeloze tijd. Heerlijk!

houtvuur

Naast mijn vaste baan als projectmanager bij de stad Antwerpen (Marketing & Communicatie), startte ik enkele jaren geleden een kleine maar fijne eenmanszaak – ZONKEY. Met deze onderneming zoek ik steeds naar unieke projecten en verbindende samenwerkingen waarbij het verspreiden van liefde en een positieve boodschap centraal staat – dit is mijn ZONKEY.LOVE.
Deze zoektocht naar hoe ik wil zijn als ondernemer en wie als papa heeft me geleid naar OAKED.
OAKED is een verhaal/idee/overtuiging waar ik 200% in geloof. Het is een aanmoediging om terug tijd te nemen voor en bij elkaar. Om echt in gesprek te gaan. Om bewuster om te gaan met onze omgeving en de mensen die ons nauw aan het hart liggen.

Ik wil mijn zoon Morris en dochter Ellenore later recht in de ogen kijken en zeggen wat wij hebben gedaan om van deze wereld een betere plek te maken.
OAKED is dan ook de onderneming waar ik mijn vrouw Paloma en de kinderen heel nauw bij kan betrekken. Dit maakt van dit avontuur de perfecte mix tussen ondernemen en kwaliteitsvolle momenten met mijn gezin. Of was het toch andersom?

Naast de familiale insteek om met OAKED ‘echte momenten’ te creëren is er ook de wetenschappelijk (harde) realiteit waar ik vaak van wakker lig;
Tegen 2030 moeten we onze uitstoot van broeikasgassen met de helft hebben verminderd. Lukt ons dat, dan kunnen we de opwarming van de aarde beperken tot 1,5°C en ervoor zorgen dat onze achterkleinkinderen dezelfde, of een betere, levensstandaard zullen kennen als wij vandaag. Lukt het ons niet, dan zullen wij de geschiedenis ingaan als de eerste generatie die er niet voor kon zorgen dat de volgende het beter had.

Wat we de volgende tien jaar samen beslissen en doen bepaalt hoe de wereld de volgende honderd jaar zal evolueren. We vertrekken met een achterstand, het is dus hoog tijd dat we allemaal een tandje bij steken: de beleidsmakers, de bedrijfswereld, de wetenschap én de consument samen.
(bron: De Duurzame Belg)

Dat besef is voor mij waar OAKED voor staat. Ik hoop jullie binnenkort mee te kunnen inspireren en nodig jullie uit om mee op avontuur te gaan.

Jeroen