Over het ontstaan van OAKED

Het verhaal van Jelle

Tijdens mijn studies communicatie en multimedia in 2007 startte ik een eerste ondernemersavontuur met mijn schoolkameraad Paul. Het was de tijd van de doorbraak van het internet. De vraag naar websites was heel groot, dus gingen we samen de uitdaging aan. Na ongeveer tien jaar websites bouwen en bedrijven helpen bij hun digitale groei, was het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Mijn ondernemershart klopte nog stevig door. Mijn professionele activiteit verhuisde naar de horeca. Mensen samenbrengen met lekker eten en drinken. Dat was het. Dat resulteerde in de opstart van een cateringbedrijf. Bij de start van de corona-crisis in 2020 kwam een nieuwe kans op mijn pad. Naast het cateringbedrijf kwam er een buurtcafé met twee feestzalen bij. Na twee bijzonder intense jaren en na het uitbreken van de energiecrisis besloot ik te stoppen met mijn avontuur in de horeca.

houtvuur

In 2018 trouwde ik met de vlam van mijn leven, Florien. In 2017 werd onze dochter Lucie geboren en in 2019 kwam daar nog een kadeke bij, Jack. Dat doet een mens al eens verder nadenken.

De goesting om te ondernemen blijft groot maar het besef dat het ondernemersleven een andere kant van de medaille kent heb ik aan de lijven mogen ondervinden. De dagelijkse stress, de onzekerheid en de impact op ons gezin waren veel te groot. Dat moet anders kunnen.

Hoe ouder ik word, hoe groter de nood om te genieten van de simpele dingen des levens. Vertragen en waardevolle tijd doorbrengen met mensen die me nauw aan het hart liggen. Ik heb me doorheen de jaren een patroon aangeleerd naar groter en meer. Dat wil ik nu doorbreken met een zoektocht naar minder en kwalitatiever.

Professioneel ben ik momenteel actief als digital nomad. Ik help bedrijven bij hun digitale groei waarbij ik terug een gezonder werkritme heb mogen ontdekken. Naast de ondersteuning van deze bedrijven bouw ik samen met Jeroen verder aan de toekomst van OAKED. Met dit verhaal heb ik het gevoel om als vader, partner en ondernemer zinvol bezig te zijn en dit ook te kunnen delen met Florien, de kindjes, familie en vrienden.

In 2018 kruistte Jeroen een eerste keer mijn pad. We begonnen te praten en ontdekten veel raakvlakken. We hadden het vaak over zinvol ondernemen. We zijn de eerste generatie die te maken heeft met een niet te stoppen lawine aan inkomende prikkels. We moeten altijd bereikbaar zijn, snel mails beantwoorden, berichten delen op sociale media… het stopt nooit. Hoe gaan we om met de snelheid van het dagelijkse leven? En wat met het klimaat? Wat als we binnen een aantal jaar de vraag krijgen van een van onze kinderen wat onze bijdrage was?

De beste manier om iets in beweging te zetten, is er aan beginnen. We hebben ons weten te omringen met fantastische ambassadeurs. Een voor een mensen met een uniek verhaal. Mensen die hun waardevolle kennis delen binnen de OAKED community. Mensen die ons verder brengen in onze eigen zoektocht in het leven.

En dat is voor mij de essentie van OAKED. Een uitnodiging voor iedereen om meer te verbinden en waardevolle tijd met elkaar door te brengen. Vanuit een positieve blik, samen iets creëren en beleven dat de moeite waard is.

Jelle

Enjoy the OAKED community!

Een heerlijke manier om meer rust te ervaren, te herbronnen, je levenskwaliteit te verhogen en je creativiteit te laten stromen. Laat je vandaag nog inspireren.

Hier lees je waarom dit zaadje geplant werd. En hier vind je de OAKED-community.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is empty