De beste manier om toch iets in beweging te zetten, is er gewoon aan beginnen.

Tijdens mijn studies communicatie en multimedia startte ik een eerste ondernemersavontuur in 2007 met mijn schoolkameraad Paul. Het was de tijd van de doorbraak van het internet. De vraag naar websites was heel groot, dus gingen we samen de uitdaging aan. Na ongeveer tien jaar websites bouwen was het vuur eruit. Alle dagen achter een scherm zitten bleek niet wat ik zocht.

Mijn ondernemershart klopte nog stevig door. Mijn professionele activiteit verhuisde naar de horeca met de aankoop van een foodtruck. Mensen samenbrengen met lekker eten en drinken. Dat was het. In Patrick Proot vond ik mijn ideale partner in crime en samen stampten we  het cateringbedrijf Fingerlicking uit de grond. Tijdens de corona-crisis kwam daar buurtcafé Bar Valaar bij inclusief twee feestzalen.

houtvuur

In 2018 trouwde ik met de vlam van mijn leven, Florien. In 2017 werd onze dochter Lucie geboren en in 2019 kwam daar nog een kadeke bij, Jack. Dat doet een mens al eens verder nadenken.

De goesting om te ondernemen blijft groot. Het besef dat het ondernemersleven een andere kant van de medaille kent heb ik aan de lijven mogen ondervinden. De dagelijkse stress , de onzekerheid en de impact op ons gezin zijn met momenten (te) groot. Tot op vandaag is een goed evenwicht zoeken moeilijk en dat wringt.

Hoe ouder ik word, hoe groter de nood om te genieten van de simpele dingen des levens. Vertragen en waardevolle tijd doorbrengen met mensen die me nauw aan het hart liggen. Met Oaked heb ik het gevoel om als vader, partner en ondernemer zinvol bezig te zijn en dit ook te kunnen delen met Florien, de kindjes, familie en vrienden.

In 2018 kruistte Jeroen een eerste keer mijn pad. We begonnen te praten en ontdekten veel raakvlakken. We hadden het vaak over zinvol en duurzaam ondernemen. We zijn de eerste generatie die te maken heeft met een niet te stoppen lawine aan inkomende communicatie. We moeten altijd bereikbaar zijn, snel mails beantwoorden, berichten delen op sociale media… het stopt nooit. Hoe gaan we om met de snelheid van het dagelijkse leven? En wat met het klimaat? Wat als we binnen een aantal jaar de vraag krijgen van een van onze kinderen wat onze bijdrage was om de opwarming van de aarde tegen te gaan?

Koud en warm krijg ik het van het woord duurzaamheid. Ik merk bij mezelf een zekere weerstand om mijn gedrag aan te passen. Dat lijkt me ook menselijk. De beste manier om toch iets in beweging te zetten, is er gewoon aan beginnen.

Dat is voor mij Oaked. Een uitnodiging voor iedereen om samen te vertragen en bewuster in het leven te staan.

Jelle