Plant mee

Het OAKED bos

Eind 2023 planten we samen met Natuurpunt een nieuw bos in Putte (Antwerpen). Volg op deze pagina alles over dit project.

Samen met Natuurpunt planten we eind november 2023 een nieuw bos in Putte (provincie Antwerpen).

Vlaanderen is de meest bosarme regio van Europa. Dus het is belangrijk dat we onze kwetsbare natuur beschermen. Met Bos Voor Iedereen heeft Natuurpunt een project om hun expertise in te zetten bij het aanplanten van nieuwe bossen in Vlaanderen.

Iedereen heeft meer dan ooit recht op een bos in zijn buurt. Toch plant Natuurpunt niet in het wilde weg bomen. Natuurpunt gaat voor gevarieerde en klimaatrobuuste bossen vol leven. Waar het mogelijk is, breiden ze bestaande boskernen uit. Zo krijgen ze grote aaneengesloten bossen waarin het heerlijk vertoeven is voor insecten, vogels, zoogdieren en mensen.

Bossen planten doe je vooral voor de komende generaties. Het duurt jaren voor de aanplantingen uitgroeien tot een echt bos. 

Natuurpunt geeft drie bosgaranties:

1. Slim aangeplant, met een sterke mix inheemse bomen.
2. Goed beheerd, door de duizenden Natuurpunt-vrijwilligers.
3. Eeuwig beschermd, omdat we de gronden zelf aankopen.

(laatste update 8/9/2023)
Totaal ingezameld:
€ 2.350 = 940 m² bos
Einde actie: 19 november 2023
Aanplant bos: 19 november 2023

Hoe plant je mee?

Eenmalige aankoop van enkele m² bos

Maak mee het verschil en steek in november samen met ons een schup in de grond! Koop heel eenvoudig in onze online shop enkele m² bos. In november nodigen we je samen met Natuurpunt graag uit om mee te gaan planten. Elk beetje helpt… Doe je mee?

Plant met een OAKED lidmaatschap

Je betaalt per maand, per kwartaal of per jaar. Met een betalend lidmaatschap geniet je van stevige kortingen tijdens activiteiten en krijg je standaard -10% korting in de shop. Van elke bijdrage die je doet gaat 1/3 rechtstreeks naar het bos. elk jaar kiezen we samen een nieuw project.

Enjoy the OAKED community!

Wij zijn OAKED. Een community waarin je de natuur beleeft. 

Om jezelf te voeden. Om met elkaar te verbinden. Om onze planeet te verrijken.

Want OAKED, dat is een verhaal van:
GIJ, WIJ en ONZE PLANEET!