De start van Tournée Minéral

Met de start van Tourné Minérale staan er al eens wat meer mensen stil bij de hoeveelheid alcohol die ze wekelijks naar binnen spelen. En stilstaan bij de dingen, dat doen we zelf ook al is graag. 

Lees hier het verhaal van Jelle;

Sociaal drinken was voor mij de gewoonte… Naar de voetbal met pintjes erbij. Lekker eten met een glas wijn erbij, bij iemand op bezoek met een stevig biereke erbij. Drank was meestal niet ver weg.

Met het openen van Bar Valaar was het toch wat afwachten welke invloed dit ging hebben op mijn alcoholgebruik. Elke dag tussen de drank… Dat kan misschien wel is (te) gezellig worden. 🙂

Tactiek #1: 10 consumpties per week

De eerste maanden probeerde ik het aantal consumpties te beperken tot 10 per week. Maandag, dinsdag en woensdag verliep dat vlekkeloos. Maar vanaf donderdag was ik meestal heel snel de tel kwijt 😉 Hmm, dat was het toch niet. 

Toen kwam een goede tip van mijn broer Wietse. Hij had een boek gelezen en het bleek dat het voor de hersenen moeilijk is om constant te moeten kiezen, drink ik vandaag wel of niet.

Tactiek #2: niks, nada, niente

Ik heb toen beslist om me de gewoonte aan te leren om niet te drinken. Zonder doel of een specifieke termijn. Gewoon een dag niet drinken. De volgende dag ook niet. De dag erna ook niet. Ik moest dus niet meer nadenken. Ik zocht alternatieven voor momenten dat ik zin had in alcohol.  Zonder moeilijkheden kwam ik aan 2 weken zonder alcohol en dat werden er snel 4, 6, 8… 

Hoe moet het nu verder met mijn triestig leven? 

Ik heb altijd graag gedronken, vaak omdat ik dat “gezellig” vond. Ik besef dat het voor mij moeilijker is om matig te drinken dan om niet te drinken. Ik stel nu vast dat het eigenlijk niet minder “gezellig” is om niet te drinken. Ik zal zeker nog wel is een glas drinken maar zonder alcohol is mijn leven momenteel dus ook gewoon gezellig. 😉

Wil je je eigen verhaal delen? Laat het ons even weten via een reactie op de post.
We kiezen er alvast 1 naam uit die we graag willen belonen met een fijn thee of koffie pakket.

Niet twijfelen – gewoon doen! 

Lees ook…

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.